Diaconale hulpdienst

Het kan iedereen zomaar overkomen. Er gebeurt iets in je leven waardoor de ‘gewone’ dagelijkse dingen op dat moment niet goed meer lukken. Je redt het niet en hebt tijdelijk hulp nodig van anderen. Dit kan je overigens ook zien bij iemand in je naaste omgeving.

Bijvoorbeeld vanwege een ongeluk, ziekte, ziekenhuisopname, revalidatie, gezinssituatie, moeizame zwangerschap, ouderdom of beperking/handicap. Wellicht heb je familie, vrienden, buren of professionele hulpverleners waar aangeklopt kan worden. Dat is heel fijn.

Maar als dit niet mogelijk is, of onvoldoende, wil de diaconale hulpdienst graag een praktische hulp zijn voor alle inwoners van Hoornaar die tijdelijk ondersteuning nodig hebben.

Wij willen vragen of u/jij zich als vrijwilliger wilt opgeven om hulp te bieden als dat nodig is.
We denken aan:
– Boodschappen doen of samen
– Licht huishoudelijk werk
– Oppassen
– Eten koken
– Vervoer naar ziekenhuis e.d.
– Samen een boek lezen/ spelletje doen
– Een bezoek
– Een klusje

Ook degenen die zich destijds hebben aangemeld, willen we vragen dit opnieuw te doen zodat we weten dat u nog steeds beschikbaar bent.

Voor het aanmelden van een hulpvraag of als vrijwilliger kunt u contact opnemen met de coördinator Hannie de Jager. Zij zal de benodigde hulp dan in overleg met de vrijwilligers gaan invullen.

Diaconie Hervormde Kerk Hoornaar