Activiteitencommissie

Over de activiteitencommissie
In 2008 is de commissie opgericht. De gemeente van Hoornaar had het plan een nieuwe Kerkbuurt bouwen en daar was geld voor nodig. De commissie ging dan ook van start als Activiteitencommissie “nieuwe Kerkbuurt” Een enthousiaste groep mensen ging aan de slag, ideeën werden bedacht en tot uitvoering gebracht.
Eén van de eerste acties was de appel/perenpluk. Door Goof Slob werd er contact gelegd met een fruitboer en tegen een afgesproken uurtarief gingen heel veel enthousiaste gemeenteleden aan de pluk!  Inmiddels is er al voor het 8e jaar geplukt, voor het 4e jaar op rij onder de bezielende leiding van Nel Wonink.
Andere acties die georganiseerd zijn, zijn de statiegeldactie, stamppotten-eetcafé, talentenveiling, kerstmarkt, voorjaars/rommelmarkt, kraam aan de weg, kledinginzameling, verkoop van krakelingen op de Fokveedag.
In 2015 heeft de commissie haar doel bereikt, met alle giften die naast de acties zijn binnengekomen was de nieuwe Kerkbuurt afbetaald. Dit is feestelijk gevierd, alle gemeenteleden zijn hiervoor uitgenodigd.  De activiteitencommissie “nieuwe Kerkbuurt” is toen officieel ontbonden, maar de activiteitencommissie wilde gewoon door te gaan. De activiteiten die georganiseerd zijn worden gewaardeerd in de gemeente. Samen gemeente zijn is een groot voorrecht en een belangrijke Bijbelse opdracht. Onze acties brengt mensen samen, er is ontmoeting, gezelligheid. Ze werken samenbindend. De opbrengst van de acties is nu voor de helft voor de Kerkbuurt, er blijft immers onderhoud nodig. De andere helft willen we graag besteden aan een goed doel, we willen betrokken zijn op de wereld om ons heen.

De commissie bestaat uit de volgende leden:
Jan Slappendel, Lena de Kreij, Goof Slob, Anne-Marie Mulder, Brenda Boer, Leonard de Leeuw, Thirza Wondergem en Tineke den Hartog.
Nieuwe leden en ideeën vanuit de gemeente zijn altijd van harte welkom!  Heeft u een berichtje of leuk idee, de commissie is te bereiken op het mailadres ackerkbuurt@gmail.com. Eén van de leden aanspreken kan ook natuurlijk!